Черешня американська

Інші назви: Prunus serotine, SweetCherry, WildCherry, European Cherry
Latin: Pericopsiselata

Приклади практичного застосування

Опис

Американська черешня вражає різноманітністю відтінків від насичено-червоного до червоно-коричневого та глибокого темно-коричневого кольорів. З віком та під впливом сонячного світла колір набирає глибини. Деревина дуже легко обробляється. Рідко розтріскується під час монтажу, тому можна сміливо використовувати шурупи та цвяхи. Для склеювання краще обирати однокомпонентні та двокомпонентні поліуретанові або гібридні клеї. Єдине суттєве зауваження: недостатньо просушена деревина при контакті з залізом знебарвлюється. Лакування та фарбування може ускладнитись великою кількістю природної живиці. Багатство відтінків та легкість обробки зробили Американську черешню однією з найпопулярніших видів екзотичної деревини. Її використовують для виготовлення паркетної дошки, стінних панелей, створення дорогих дерев’яних сходів, художнього паркету. Левова частка деревини йде на виготовлення меблів та декоративного шпону. Крім того, Американська черешня використовується для виготовлення музичних інструментів.

Країни походження:

Країни походження:

Центральна Америка

Наявність на складі: В наявності
Код продукту: ED0010

0,00/куб.м

Основні характеристики

Механічні властивості Добре сохне, однак пришвидшення процесу сушки може призвести до появи тріщин. Недостатньо просушена деревина при контакті з металом знебарвлюється або набуває синюватого відтінку. Добре піддається механічній або ручній обробці. Для з’єднання дощок можна використовувати і цвяхи, і клей. Дуже добре взаємодіє з фарбами і барвниками. Після полірування отримаєте винятково хорошу поверхню.
Пружність 10,55GPa
Об’ємна усадка 9,2%
Радіальна усадка 5%
Тангенціальна усадка 6,8 %
Питома вага 560 кг/м3
Стійкість Стійка до грибкових уражень
Стійкість перед шкідниками Стійка до шкідників, обмежується пошкодженням кори та білка.
Типові вади Деревина має природно розповсюджені плямки і малі смоляні кишеньки. Може змінювати забарвлення під впливом сонця, води та металу. Білок, сучки, великий відсоток усадки при сушінні, Різниця в кольорі різних колод.
Застосування Меблі, шафи, внутрішні елементи декору, паркет, мозаїка, якісні столярні вироби, двері, підлоги та панелі.