Афромозіа

Інші назви: Afromosia (Pericopsiselata), Assamela, Kokrodua
Latin: Pericopsis elata

Приклади практичного застосування

Опис

Батьківщиною Афромозії є Західна Африка, її ще називають Африканським тіком. Дерево занесено до списку зникаючих видів і його вирубка суворо лімітована. За фізичними характеристиками деревина подібна до дрібнотекстурного Тіку, але без його маслянистості. Вона має однорідну текстуру та приємний природній блиск. Є однією з найбільш міцних порід дерев, однак добре піддається механічній обробці. Одразу після розпилювання Афромозія має приємний золотисто-бронзовий відтінок з темними прожилками. З часом екзотична деревина темнішає, набуваючи більш насичених глибоких відтінків. Ідеально підходить для виготовлення паркетної дошки, внутрішнього оздоблення, меблів. Афромозія добре взаємодіє з клеями. Для склеювання краще використовувати епоксидний клей, дво- або однокомпонентний поліуретан, гібридний клей. Для кріплення не рекомендовано використовувати металеві скоби, оскільки, в поєднанні з надмірною вологістю, вони можуть спричинити почорніння дощок. При кріплені гвинтами необхідно попередньо просвердлити отвори. Афрозія добре взаємодіє з лаками та оліями. Врахуйте, що захисні покриття на водній основі можуть спричинити потемніння деревини.

Країни походження:

Країни походження:

Берег Слонової Кістки, Гани, Камеруну та Конго

Наявність на складі: В наявності
Код продукту: ED0004

0,00/куб.м

Основні характеристики

Механічні властивості Афромозія добре піддається механічній обробці: різанню, шліфуванню, склеюванню. Однак деревина схильна до розтріскування, саме тому рекомендовано використання шурупів, з попереднім свердлення отворів. Від використання цвяхів доведеться відмовитись. Необхідно уникати безпосереднього контакту дерева з металом в умовах підвищеної вологості, оскільки це призведе до зміни його природного відтінку (при контакті деревина темнішає).
Пружність 11,83 GPa
Радіальна усадка 3,2 %
Тангенціальна усадка 6,8 %
Питома вага 740 кг/м3
Стійкість Стійка до грибкових уражень
Стійкість перед шкідниками Обмежується пошкодженням корита глибиною білка
Типові вади Варіативність відтінків деревини, отвори від шкідників, білок. Необхідного уникати тривалого контакту з вологою, або використовувати спеціальні захисні покриття.
Додатково Стійка до впливу відкритого ґрунту